Külföld

Két jóbarátként emlékeztek a Titan katasztrófájában elhunyt apára és fiára

rtl.hurtl.hu

2023. június 27. 21:22

Shahzada Dawood felesége, apja és barátja is megszólalt a keddi virtuális megemlékezésen.

Virtuális megemlékezést tartottak kedden a szerencsétlenül járt Titan tengeralattjárón utazó Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood tiszteletére, melyen családtagok és barátok is megszólaltak – írja a Sky News.

A brit üzletember felesége, a németországi születésű Christine Dawood köszönetet mondott azoknak, akik üzeneteikben támogatásukról biztosították. Azt mondta, az elmúlt napok nagy kihívást jelentettek a családnak, az érzelmeik az izgatottságtól a döbbeneten át a reményig, végül a kétségbeesésig és a gyászig terjedtek.

Elmondta: amikor férje először kezébe vette fiukat, tudta, hogy ők ketten összetartoznak: Shahzada Dawood arca olyan volt, mint aki megtalálta rég elvesztett társát az elkövetkező kalandjaihoz.

Ez a két legjobb barát elindult az utolsó útjára, az utolsó közös útjukra

– mondta.

Shahzada Dawood apja, Hussain Dawood megemlékezett a három másik emberről is, akik a Titan összeroppanásakor vesztették életüket, és könnyek közt azt mondta:

Egy ilyen helyzetben mit mondhat egy apa, és egy nagyapa? Mindketten olyan izgatottak voltak. Annyira borzasztóan izgatottak, hogy látni fogják a Titanicot

– mondta. Szerinte csodálatos, hogy fiának nemcsak vállalkozói, de felfedező szelleme is volt:

Shahzada és Suleman is meggyőzött minket arról, hogy a következő télen velük kell mennünk az Antarktiszra, és olyan izgatottak voltak – egy csodálatos apa és fia.

Közeli barátja és munkatársa, Inam ur Rahman szerint Shahzada Dawood mindig próbálta kihívások elé állítani magát és a körülötte lévőket.

Lenyűgözött a gondolkodása és a látásmódja

– mondta, hozzátéve, hogy ehhez nagy adag alázat és elképesztő empátia is párosult. Sulemanra „értelmes, tisztelettudó fiatalemberként” emlékezett, aki „jóval a korát meghaladó szinten állt”. Hozzátette, reméli, hogy a fiú a mennyországban tanítja az angyalokat arra, hogyan rakják ki a Rubik-kockát 15 másodperc alatt.

#Külföld#shahzada dawood#suleman dawood#titan#titanic#tengeralattjáró#megemlékezés

Címlapról ajánljuk