Külföld

Az édesanyja helyett merült a Titan katasztrófájának legfiatalabb áldozata

rtl.hurtl.hu

2023. június 26. 8:55

A nő elmondta, hogy nagyon-nagyon hiányzik neki a férje és a fia.

A BBC-nek adott interjút a 19 éves Suleman Dawood édesanyja, Christine Dawood, aki a Titán búvárhajót szerencsétlenség után elvesztette a férjét és a gyermekét is. Christine a lapnak elárulta, hogy eredetileg ő kísérte volna el a kalandra a férjét, Shahzada Dawoodot, nem pedig a fiuk. A házaspár együtt akarta megnézni a Titanic roncsait, a koronavírus okozta pandémia miatt egyszer már elhalasztották az utazást.

Christine végül átadta a fiának a helyét, akiről elmesélte, hogy imádott Rubik-kockázni, a fiú tehetséges volt, 12 másodperc alatt képest volt kirakni a kockát, mindig gyakorolt, a Titánra is vitt magával egyet, hogy világrekordot döntsön.

3700 méter mélyen rakta volna ki a kockát, az apja pedig felvette volna

– mondta.

A tragédia idején a nő és a 17 éves lánya, Alina a búvárhajó kísérőhajóján, a Polar Prince-en tartózkodott, mikor megszakadt a kapcsolat a Titannal. Saját elmondásuk szerint először nem is értették, hogy mi történt.

A család azóta visszatért Kanadába, ahonnan korábban együtt indultak el. A nő folytatni fogja férje által elkezdett jótékonysági munkát és előre néz, de annyit azért elmondott, hogy nagyon-nagyon hiányzik neki a férje és a fia.

Nyitókép: RTL Fókusz

#Külföld#titan#tengeralattjáró#katasztrófa#suleman dawood#christine dawood

Címlapról ajánljuk