Külföld

Amerika elpusztítását kérték az emberek Észak-Koreában

rtl.hurtl.hu

2023. június 26. 7:51

Az észak-koreai fővárosban tartott, több mint 130 ezer fős megmozduláson olyan feliratú transzparenseket tartottak, mint „az imperialista USA a béke rombolója" vagy „az amerikai szárazföld lőtávolságunkon belül van”.

Az Egyesült Államok elpusztítására és „bosszúháborúra” szólítottak fel az embereket az észak-koreai Phenjanban, ahol a koreai háború kitörésének 73. évfordulója alkalmából tartottak tömeggyűlést – írja a Reuters.

A megmozduláson az állami média szerint mintegy 120 ezer dolgozó és diák vett részt vasárnap. A demonstrálók olyan feliratú transzparenseket tartottak, mint „az imperialista USA a béke rombolója” vagy „az amerikai szárazföld lőtávolságunkon belül van”.

Észak-Korea hamarosan újra felbocsátja első katonai kémműholdját, hogy fokozza az amerikai katonai tevékenységek megfigyelését, miután az első kísérlet május 31-én kudarccal végződött.

Észak-Korea a legerősebb fegyverrel rendelkezik az amerikai imperialisták megbüntetésére, és az emberek égnek a fékezhetetlen akarattól, hogy bosszút álljanak az ellenségen

– közölte a KCNA állami hírügynökség.

A Reuters emlékeztet, hogy az atomcsapásra is képes Észak-Korea különböző fegyvereket tesztel, köztük az eddigi legnagyobb interkontinentális ballisztikus rakétáját, ami fokozza a feszültséget déli szomszédjával és az Egyesült Államokkal. Mint ismert, Észak- és Dél-Korea továbbra is háborúban áll, mivel az 1950-53-as konfliktusuk fegyverszünettel, nem pedig békeszerződéssel ért véget.

Nyitókép(illusztráció): Getty Images

#Külföld#észak-korea#phenjan#gyűlés#egyesült államok

Címlapról ajánljuk