Külföld

„Felvettem és átöleltem. Azóta szeretem őt” – tűzoltó fogadott örökbe egy állomáson hagyott csecsemőt

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 16:29

A feleségével már tíz éve próbálkoztak, hogy gyermekük lehessen. Egyszer csak megszólalt a csengő az inkubátorban.

A floridai Ocalában egy tűzoltó éppen éjszakai műszakban volt az állomáson, amikor hajnali 2-kor riasztásra ébredt – kezdi a hét legbájosabb cikkét a Today

A férfi felismerte a hangot, és tudta, hogy egy újszülöttet helyeztek el az állomás előtt felállított inkubátorban. A baba köldökzsinórját egy cipőfűzővel kötötték le.

„Hogy őszinte legyek, azt hittem, téves riasztás volt” – mondta a Today-nek a tűzoltó, aki a családja magánéletének védelme érdekében névtelen kívánt maradni. 

De amikor kinyitotta a dobozt, egy egészséges csecsemőt fedezett fel egy rózsaszín takaróba csomagolva. 

Volt nála egy kis cumisüveg. Felvettem és átöleltem. Összenéztünk, és ennyi volt. Azóta a pillanat óta szeretem őt

– mondta a férfi, aki a feleségével már több mint tíz éve küzdöttek azért, hogy gyermekük lehessen. 

„Nem hívtam fel azonnal a feleségemet, mert nem akartam felébreszteni, de tudtam, hogy ő is benne lesz a dologban” – mondta a férfi, aki egyben mentős is, így a kórházban írt egy üzenetet és a kisbabánál hagyta.

Leírtam, hogy a feleségemmel már tíz éve szeretnénk gyereket. Floridában elvégeztük az összes tanfolyamot, és már regisztráltunk az örökbefogadásra is. Már csak egy gyermekre volt szükségünk

– magyarázta a férfi, aki alaposan megríkatta a hírrel a feleségét, de kérte, ne élje bele magát túlságosan, mert még elkeveredhet az üzenet, ami a kisbabánál volt. 

Zoey január 2-án került az állomás inkubátorába, és 4-én már otthon volt a tűzoltóval és feleségével. A házaspár áprilisban fogadta örökbe Zoey-t.

„Ahogy rátaláltam... Isten segített nekünk” – mondta a férfi, hozzátéve, hogy nehéz nem sírni, amikor elmeséli a történetet.

A tűzoltó azt mondja, azért osztja meg a történetet, mert reméli, hogy Zoey biológiai édesanyjának egy kis lezárást adhat. „Szeretnénk, ha tudná, hogy a gyermekéről gondoskodnak, és hogy szavakkal kifejezhetetlenül szeretik” – mondja. 

A Safe Haven Baby Boxes alapítója, Monica Kelsey még egy januári sajtótájékoztatón számolt be a hírrel, és megszólította a gyermek szüleit. 

Köszönöm. Köszönöm, hogy biztonságban tartották a gyermeküket. Köszönöm, hogy olyan helyre vitték, amelyről tudták, hogy ott gondoskodni fognak erről a gyermekről. És köszönöm, hogy azt tették, amit a legjobbnak éreztek

– mondta Kelsey.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#tűzoltóság#tűzoltó#örökbefogadás#inkubátor#gyerek#szeretet

Címlapról ajánljuk