Külföld

A Titan áldozatainak hozzátartozói: Egyesültünk a gyászban

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 16:05

Elvesztett szeretteikre emlékeztek a tragédiában érintett családok.

Csütörtök este kiderült, hogy meghaltak a vasárnap eltűnt Titan merülőhajó utasai, Stockton Rush, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, Hamish Harding és Paul-Henri Nargeolet.

A brit milliárdos Hamish Harding családja közleményt küldött a People-nek, amelyben azt írták:

Ma egyesülünk a gyászban a többi családdal, akik szintén elvesztették szeretteiket a Titan tengeralattjárón

– osztotta meg a családja és az Action Aviation, a globális értékesítési cég, amelynek az elnöke volt. 

„Hamish Harding szerető férje volt feleségének és odaadó apja két fiának, akiket nagyon szeretett. Az Action Aviation csapatának vezetője, inspirálója, támasza és élő legendája volt. Egyedülálló volt, és mi imádtuk őt. Szenvedélyes felfedező volt – bármilyen terepen –, aki a családjáért, a vállalkozásáért és a következő kalandért élte az életét. Amit életében elért, az valóban figyelemre méltó volt, és ha egy kis vigaszt meríthetünk ebből a tragédiából, akkor az az, hogy úgy veszítettük el, hogy azt csinálta, amit szeretett” – írták a közleményben, és hozzátették: a férfi halála

olyan űrt hagy az életünkben, amelyet soha nem lehet betölteni.

Eközben a 48 éves üzletember, Shahzada Dawood és 19 éves fia, Suleman családja azt mondta, hogy megdöbbentette őket a rengeteg támogatás és szeretet, amit kaptak. 

„Mint minden ilyen tragédia, ez is a legjobbat vagy a legrosszabbat hozza ki az emberekből. Egyesek mindent megtesznek, hogy támogassanak minket, mások személyes haszonszerzésre használják fel ezeket a pillanatokat. Az, ahogyan valaki ilyen körülmények között viselkedik, mindennél többet elárul a jelleméről" – közölték. 

A közlemény így zárul: 

A család továbbra is le van nyűgözve a szeretettől és a támogatástól, amit kapott, és hálás azoknak, akik az emberség netovábbját mutatták feléjük az elmúlt napokban. 

Paul-Henri Nargeolet nyugalmazott francia búvár és Titanic-szakértő családja szerint „a modern történelem egyik legnagyobb mélytengeri felfedezőjeként” fognak emlékezni a férfira.

A BBC-nek adott nyilatkozatában a 77 éves férfi családja így fogalmazott: 

Amikor a Titanicra és mindarra gondolunk, amit ma a hajóról tudunk, Paul-Henri Nargeolet és legendás munkája jut eszünkbe. De amire leginkább emlékezni fogunk rá, az a nagy szíve, hihetetlen humorérzéke és az, hogy mennyire szerette a családját. Hiányozni fog nekünk ma és minden nap, életünk végéig.

Nargeolet a francia haditengerészetnél is szolgált, és 35 alkalommal merült le a Titanic roncsához.

Nyitókép: Ocean Gate / Handout / Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#titan#titanic#áldozatok#hozzátartozók#tengeralattjáró#merülőhajó

Címlapról ajánljuk