Külföld

Csak egyfajta mérges kígyó van az Egyesült Királyságban, de abból az egyik fejbe haraphatott egy férfit

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 20:13

A brit férfi Suffolkban kempingezett, ott találkozott egy éjjel az állattal. Legalábbis szerinte.

Sokan talán nem is tudják, hogy az Egyesült Királyságban vannak mérges kígyók, pedig vannak: ahhoz azonban elég pechesnek kell lenni, hogy meg is harapják a briteket, mivel csak egyfajta él belőlük az országban.

Egy férfival megtörtént, ráadásul pont a fején kapta el egy állat – írja a LadBible.

Az 56 éves férfi és családja tavaly nyáron úgy döntött, hogy Suffolkra mennek kempingezni, és miközben aludtak, Tony égő érzést érzett a fején. Miután gyorsan megtörölte a homlokát, visszaaludt, és nem gondolt többet a dologra. De amikor felébredt, rájött, hogy a fejéből váladék folyik.

A férfi arra gondolt, talán egy pók csípte meg, de azért elment az orvoshoz. Sós oldattal kitisztították a sebét, valamint antibiotikumot és antihisztamin krémet adtak neki.

Bár volt egy kis láza, ez elmúlt, és végül a sebéről is leesett a heg. Ekkor két, egymástól kb. egy centiméterre lévő, lyukra emlékeztető nyomot fedezett fel. A támadó tehát nem lehetett pók, kígyó viszont igen.

A Coventryből származó Tony úgy véli, hogy egy kígyó surranhatott be éjszaka a sátrukba, és az harapta fejbe.

„A szemem 24 órával később bedagadt, azt hiszem, a kempingben azt hitték, hogy verekedtem. A bőröm ott még most is más szerkezetű, mint máshol. A vicces az, hogy májusban elmentünk Zanzibárra, az egyetlen dolog, amit szereztünk, az néhány szúnyogcsípés volt” – magyarázta a férfi. 

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#kígyó#mérges kígyó#harapás#kemping

Címlapról ajánljuk