Külföld

Nehezen veszi a levegőt a pápa

rtl.hurtl.hu

2023. június 22. 15:30

A korábbi műtét hatása lehet.

Ferenc pápa még mindig érzi a két héttel ezelőtti hasi műtét utáni érzéstelenítés hatását, és a légzése sem jó – írja az AP News.

A pápa csütörtökön beszélt arról, hogy kapkodja a levegőt. A „magyarázatra” azért volt szükség, mert nem vett részt egy eseményen, ahol beszédet mondott volna. 

A 86 éves pápát június 7-én általános altatásban háromórás műtétnek vetették alá, hogy helyrehozzanak egy sérvet a hasfalában és eltávolítsák a bélrendszer egy hegszövetét. Július 16-án engedték haza, sebésze szerint „jobb, mint újkorában".

Ferenc már korábban is panaszkodott arra, hogy a sebészeti beavatkozások után sokáig érezte az érzéstelenítés hatását, többek között egy 2021-es műtét után, amelynek során 33 centiméternyi vastagbelét távolították el. 

Ferencnek fiatalemberként egy légúti fertőzést követően eltávolították az egyik tüdejének egy részét, és tavaly tavasszal három napig volt kórházban hörghurut miatt. Gyakran suttogva beszél, és úgy tűnhet, hogy nem kap levegőt, különösen, ha nagyon megerőlteti magát. 

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Külföld#pápa#ferenc pápa#nehézlégzés#vatikán

Címlapról ajánljuk