Külföld

Ausztrália szerint a Twitter az online gyűlölet első számú platformja

rtl.hurtl.hu

2023. június 22. 16:50

Az Elon Musk által felvásárolt platformon továbbra is terjednek a veszélyes tartalmak. 

Magyarázatot követel a Twittertől a gyűlöletkeltő viselkedéssel kapcsolatos irányelvek miatt az ausztrál kiberfelügyeleti hatóság, mivel a honlap

az ország legtöbb panasszal illetett platformjává vált, mióta az új tulajdonos Elon Musk feloldotta a tiltásokat és korlátozásokat mintegy 62 ezer fiókkal szemben.

A szabályozó hatóság már felszólította a Twittert, hogy részletezze, hogyan kezeli a gyermekekkel szembeni online visszaélésekkel kapcsolatos intézkedéseket, írja a CNN.

Julie Inman Grant biztos közölte, hogy jogi felszólítást küldött a Twitternek, magyarázatot követelve, miután az online gyűlöletről beérkezett panaszok egyharmada a Twittert érintette, holott a platformnak jóval kevesebb felhasználója van, mint a TikToknak vagy a Meta Facebooknak és Instagramnak.

„Ezektől a platformoktól elszámoltathatóságra és a felhasználóik védelmét szolgáló intézkedésekre van szükségünk, és átláthatóság nélkül nem lehet elszámoltathatóságot biztosítani, és ezt hivatottak elérni az ehhez hasonló jogi értesítések” – mondta.

A Twitternek 28 napon belül kell válaszolnia a biztosnak, különben közel 700 000 ausztrál dollár bírsággal kell számolnia. 

Nyitókép: Susan Walsh, File / AP Photo

#Külföld#twitter#online gyűlölet#ausztrália

Címlapról ajánljuk