Külföld

Amerikában felszólítják az üzleteket, hogy ne áruljanak több manórudat

rtl.hurtl.hu

2023. június 22. 20:24

Minden erővel igyekeznek kisöpörni az Elf Bart a piacról. 

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal csütörtökön közölte, hogy figyelmeztető leveleket küldött több tucat kiskereskedőnek, akik gyümölcs- és cukorkaízű eldobható e-cigarettákat árulnak, köztük a jelenlegi legkelendőbb márkát, az Elf Bar-t, írja az ABC News.

A lap szerint ez a szabályozó hatóságok legújabb kísérlete arra, hogy visszaszorítsák az illegális eldobható párologtatókat, amelyek az elmúlt években elárasztották az amerikai boltokat.

Az FDA 189 kisboltot, vape shopot és más kiskereskedőt figyelmeztetett a mostani akciójában.

Az FDA évek óta próbálja szabályozni a több milliárd dolláros vaping-ipart, de a kormányzati kutatók által csütörtökön közzétett adatok azt mutatják, hogy az engedély nélküli e-cigaretták továbbra is jelen vannak a piacon. 

Az ABC megjegyzi, hogy az Egyesült Államokban az Elf Bar volt a legkelendőbb eldobható cigaretta, valamint a harmadik legkelendőbb elektromos cigaretta a tavalyi év végére. 

Az amerikai hatóságok egy külön jelentésben is írtak a mérgezéssel foglalkozó központokba befutott több ezer hívásról, amelyek az Elf Barhoz kapcsolódtak és főként 5 év alatti gyermekeket érintettek. 

Nyitókép: RTL Híradó

#Külföld#elf bar#elfbar#manórúd#fda#usa#egyesült államok#eldobható cigaretta

Címlapról ajánljuk