Külföld

Egy orosz hadihajó 68 embert mentett meg a Földközi-tengeren

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 11:51

Egy hajó kért segítséget, ők voltak a legközelebb. 

Egy orosz hadihajó 68 embert mentett meg a Földközi-tengeren, egy bajbajutott jachtról – írta a Reuters, az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva. Az Admiral Gorskov volt ugyanis a legközelebb, amikor az Avalon nevű, „jachtszerűként” jellemzett hajó legénysége segítséget kért – áll a minisztérium közleményében.

Az emberek kimentésében egy teherhajó is részt vett, és sikeresen végrehajtották a mentőakciót. Az utasok orvosi ellátást kaptak, majd átadták őket a görög parti őrségnek. Azt nem közölték, hogy milyen nemzetiségű utasokról van szó, de a jacht  görög és német zászló alatt hajózott.

Az Admiral Gorskov márciusban azzal szerepelt a hírekben, hogy részt vett egy Irán és Kína részvételével zajlott közös hadgyakorlaton az Arab-tengeren, februárban pedig egy Kína és Dél-Afrika részvételével tartott közös gyakorlaton tűnt fel. A hajót a tengeri célpontok ellen bevethető legmodernebb orosz manőverező robotrepülőgépekkel, Cirkonokkal is felszerelték.

Nyitókép: Az Admiral Gorskov orosz fregatt, egy 2023 február 22-én készült fényképen. Fotó:  Waldo Swiegers/Bloomberg via Getty Images

 

#Külföld#földközi-tenger#oroszország#haditengerészet#admiral gorskov#mentés#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk