Külföld

62 év után bezár a legendás magyar étterem Torontóban

rtl.hurtl.hu

2023. június 18. 10:15

A környéken szó szerint imádták az éttermet, ahol nagy sláger volt a rántott hús és a töltött káposzta.

Koltai Katalin ezen a héten ideje nagy részét azzal töltötte, hogy fogadta az egykori vendégek sajnálkozását. 62 év után bezár ugyanis a Torontóban működő Country Style Magyar Étterem. A CBC szerint a helyiek azért is nagyon szomorúak, mert ilyen étterem nem igazán található Torontóban, de még Kanadában sem nagyon. Pörkölt, hideg meggyleves, töltött káposzta, rántott hús – ezek a klasszikus magyar ételek mind szerepeltek az étlapon.

Sok törzsvásárlónk van – sok éve ismerem őket. Tudja, szeretnek ide jönni gyerekeikkel, unokáikkal, anyukáikkal, apukáikkal, sőt az Egyesült Államokból is jönnek, nem csak Kanadából

– mondja Koltai Katalin, aki 23 éve vezette a helyet.

A magyar étterem nem kevesebb, mint 62 éven át működött Torontóban. A lap megjegyzi: a városban nagy számú magyar kisebbség él, a második világháború után 37 ezer ember menekült ide. „Ez volt az egyik első magyar étterem a Bloor Streeten, és úgy látszik, az utolsó is, amelyik áll” – mondja keserűen Koltai Katalin.

Koltai 1971-ben érkezett Kanadába, miután Magyarországon elvégezte a középiskolát. Öt évet dolgozott banki alkalmazottként, majd éveken keresztül felszolgált az étteremben, aminek később a tulajdonosa lett. 2000-ben vásárolták meg, azóta ők működtették. A CBC szerint most az a terve, hogy visszautazik Magyarországra, hogy családjával töltsön egy kis időt.

A Country Style Magyar Éttermet egy vietnami étterem váltja fel augusztus 1-től.

Nyitókép: @wendy_tancock / Instagram

#Külföld#koltai katalin#magyar étterem#toronto#bezár

Címlapról ajánljuk