Külföld

Az igazság ökle: videón, ahogy megverik az ügyvédek a gyilkossággal gyanúsított férfit Indiában

rtl.hurtl.hu

2023. június 17. 17:14

Ezen a ponton már szívesen elolvasnánk egy szociológiai, vagy kulturális antropológiai tanulmányt arról, hogy miért verekednek folyton az ügyvédek Indiában.

Megvertek egy gyanúsítottat Indiában, Meerut városában, mikor a férfit a rendőrök a tárgyalására vezették, írja a Times of India. Az ügyvéd meggyilkolásával vádolt gyanúsítottra több itt dolgozó ügyvéd rontott rá.

Az esetről videót is megosztott a lap, amin az látható, hogy a rendőrök kétségbeesetten próbálják leválasztani a gyanúsítottról a legalább tucatnyi feldühödött ügyvédet. Információik szerint ez végül sikerült nekik. A tárgyalást zárt ajtók mögött kellett megkezdeni.

Korábban is írtunk arról, hogy az indiai ügyvédek a nemzetközi átlagnál valószínűleg hajlamosabbak elmenni a tettlegességig. Pár hete egy endőrkapitányság folyosóin verekedett össze a két csoport, miután egy ügy gyanúsítottja megjelent védőivel az épületben.

Négy éve húsz rendőr és nyolc ügyvéd sérült meg, miután egy bíróságon tört ki köztük tömegverekedés. A konfliktus forrása ekkor egy parkolási nézeteltérés volt. Tavaly pedig két ügyvéd kezdett el bokszolni Uttar Pradesh tartományban. A mostani esetről készült felvétel alább tekinthető meg:

Nyitókép: TOI

#Külföld#verekedés#ügyvéd#india#gyanúsított#bíróság

Címlapról ajánljuk