Külföld

Kínos: rendőr állított meg rendőrt gyorshajtás miatt

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 12:34

A megengedett sebesség majdnem kétszeresével száguldott. Annyira felháborodott, hogy dühösen továbbhajtott, de végül nem menekült. 

Letartóztatták a floridai rendőrt, miután gyorshajtás miatt megállította őt egy másik rendőr, de ő felháborodottan faképnél hagyta őt – jelentette a helyi sajtó. Az esetről videófelvételek is készültek.

A felvételen látni, ahogy az orlandói rendőrségnél dolgozó Alexander Shaouni 130 kilométer per órás sebességgel elszáguld egy országúton a Seminole megyei seriffhivatal egyik járőre mellett. Az úton a megengedett legnagyobb sebesség hetven kilométer per óra.

A megyei rendőr azonnal az orlandói rendőrautóban ülő gyorshajtó után eredt szirénázva, és nagy nehezen sikerül is elérnie, hogy a másik rendőr félreálljon az út szélén, hallhatóan dühösen mondva neki, hogy „állj félre”.

Shaouni felháborodva szállt ki az autójából, agresszívan kérdezve, hogy miért állította félre, miközben munkába megy, amire a meg nem nevezett rendőr közli fele, hogy „azért, hogy 130-al menttél egy hetvenes úton”. Erre megint közli vele, hogy éppen dolgozni megy, majd az egyenruhájára mutogatva hozzátette:

Mit gondolsz, miért vagyok így felöltözve?

Amikor pedig a rendőr az iratait akarta elkérni, dühösen visszaült az autójába, és elhajtott a helyszínről.


Végül azonban nem menekült meg. A rendőrt veszélyes vezetés, a rendőri intézkedésnek való ellenállás és szirénázó rendőr előli menekülés vádjával letartóztatták. Az orlandói rendőrség pedig felfüggesztette a munkavégzés alól arra az időre, amíg tart ellene a megyei seriffhivatal nyomozása, valamint az orlandói rendőrség belső ügyosztályának vizsgálata.

Nyitókép: YouTube/WBNS 10TV

 

#Külföld#gyorshajtás#rendőr#rendőrség#florida

Címlapról ajánljuk