Külföld

Meghalt egy tűzoltó, amikor saját lányát próbálta kimenteni a tengerből

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 12:09

A gyereket végül a vízi mentők húzták ki a vízből, de az apát már csak holtan találták meg. 

Meghalt egy tűzoltóként és mentőként dolgozó 39 éves férfi az amerikai New Jersey állam egyik tengerpartjánál, miután bement a vízbe, hogy megmentse lánya életét – írta a People magazin. A lap cikke szerint Mark Batista azután ment be Avon-by-the-Sea városánál az Atlanti-óceánba, hogy a 15 éves lányt elragadta egy nagyobb hullám.

Szemtanúk azonnal riasztották a vízimentőket, akik hamar meg is érkeztek, és tíz perccel később ki is hozták a vízből a gyereket – írta az NBC New York. A New York-i tűzoltóság kötelékében szolgáló apját azonban nem találták.

A férfit egy órán át keresték a mentőalakulatok búvárok, hajók és jetskik segítségével. Végül a parttól nagyjából 15 méternyire találták meg. A parton megkezdték újraélesztését, majd kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Kislánya a beszámolók szerint jól van.

Az érintett partszakaszon az eset idején nem dolgoztak vízimentők, csak június közepétől lesznek ott jelen hétköznaponként is. A hatóságok az eset után arra kérték az embereket, hogy soha ne menjenek be az óceánba olyan szakaszokon, ahol nincsenek szolgálatban vízmentők.

Nyitókép: Avon-by-the-Sea tengerpartja. Fotó:Unsplash

#Külföld#apa#lány#gyerek#mentés#tengerpart#new jersey#egyesült államok

Címlapról ajánljuk