Külföld

Felborult benzinszállító kamionjával, az felrobbant, majd ráomlott egy felüljáró

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 13:43

A tartálykocsi több mint harmincezer liternyi üzemanyagot szállított, amikor kigyulladt egy amerikai autópályán. 

Holttestet találtak annak az amerikai autópálya-felüljárónak a romjai között, ami vasárnap omlott össze, miután kigyulladt alatta egy benzinszállító kamion – jelentette a helyi sajtó. A helyi hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra a halálos áldozat nevét, de a CBS Philadelphia információi szerint az áldozat az 53 éves Nathan Moody volt.

A férfi unokatestvére az adónak elmondta, hogy a család kedden adja le a hatóságoknak a férfi fogászati leleteit, hogy az alapján hivatalosan is azonosítani tudják az autópályafelüljáró romjai alatt, a kiégett jármű roncsaiban talált maradványokat.

Az egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy az eset hogyan történt. A rendőrség hétfői közlése szerint a sofőr elvesztette az irányítását a több mint harmincezer liternyi benzint szállító tartálykamion felett egy kanyarban, és felborult, majd kigyulladt.

A CBS Philadelphia értesülései szerint a jármű egy falnak csapódott, majd felrobbant. A tűz olyan heves volt, hogy meggyengítette a felüljárót tartó oszlopot, és az összeomlott, rá a lángoló tartálykocsira.

Helyi tisztségviselők közlése szerint felüljáró kijavítása több hónapot is igénybe vehet. A kérdéses autópályaszakaszon a beszámolók szerint naponta 160 ezer autó halad át. Egyikük nem sokkal a szakasz összeomlása előtt készített videót a helyszínről:


Nyitókép: AP Photo/Matt Rourke

 

#Külföld#autópálya#felüljáró#tartálykocsi#benzinszállító#egyesült államok#tűz

Címlapról ajánljuk