Külföld

A saját virrasztásán ébredt fel a koporsóban egy 76 éves nő

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 15:43

Még a halotti bizonyítványt is kiadták a családnak. 

Egy koporsóban, a saját virrasztásán ébredt fel egy idős ecuadori nő – írja az AFP. A nőt most ugyanabban a kórházban kezelik, ahol korábban halottnak nyilvánították. 

A Twitteren közzétett videón a 76 éves Bella Montoya látható, amint próbál kiszállni a koporsóból és nehézlégzést tapasztal. Fia, Gilbert Balberán azt nyilatkozta, hogy csak akkor vette észre, mi történik, miután az öt órán át tartó virrasztás végén a nő ütni kezdte a koporsó oldalán.  „Még halotti bizonyítványt is adtak nekünk” – mondta a helyi médiának. 


Az ecuadori média természetesen beszámolt a szokatlan esetről, a címlapok pedig a nő „feltámadását” ünnepelték. A nő állapota stabil, apránként reagál a jelzésekre. 

Montoya sztrók gyanújával került kórházba: miután leállt a szíve és a légzésre, nem reagált az újraélesztési kísérletekre, ezért az ügyeletes orvos megállapította a halál beálltát – áll az ecuadori egészségügyi minisztérium vasárnapi közleményében. A minisztérium közölte, hogy bizottságot hozott létre az eset kivizsgálására, és hogy felügyelni fogja Montoya felépülését.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#ecuador#halál#koporsó#virrasztás

Címlapról ajánljuk