Külföld

A konzervatív csoport egy Gaylord nevű helyen rendezte a konferenciáját, majd megsértődtek, mert a tulajok egy LMBTQ-zászlót is kifüggesztettek

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 21:01

Kár lenne, ha a tengerentúlon terjedni kezdene a „Turning Point Gaylord” keresőkifejezés.

A résztvevők ízléséhez képest egy picit túl szivárványosra sikeredett a Turning Point USA nevű konzervatív, altrightba hajló amerikai szervezet konferenciája a texasi Dallas környékén. Az eseményt a helyi Gaylord Texan Resort nevű hotelben tartották, ami a Pride-hónap alkalmával kitűzött egy LMBTQ-zászlót is a texasi, valamint az amerikai mellé.

Charlie Kirk kommentátor, a csoport vezetője arról szólt beszédében, hogy megpróbálta eltávolíttatni a zászlót a konferencia idejére, ám kudarcot vallott. A zászló ellen felszólalt Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő is, miután leszögezte, hogy az efféle dolgokról nem is szabad beszélni. A tömeg hurrogással és nevetéssel reagált szavaira.

A Newsweek szerint Kirk megfenyegette a hotelt, hogy soha többet nem viszi oda a Turning Point USA egyik eseményét sem. Egy másik beszédében a transzneműekről is szót ejtett, „társadalmi fertőzésnek” nevezve őket. A zászlókkal kapcsolatban hozzátette: 

Ez nincs jól így, ez egy sértés mindannyiunk számára, valamint a hagyományaink és a szokásaink számára is.


Nyitókép: Roy Rochlin / Getty Images

#Külföld#usa#lmbt#szivárvány#zászló#konzervatív#konferencia#alt-right

Címlapról ajánljuk