50 dollárért vett egy széket a Marketplace-en, megütötte a vele a főnyereménytCsaknem 82 ezer dollárt keresett egy Los Angeles-i férfi egy székkel.
Külföld

50 dollárért vett egy széket a Marketplace-en, megütötte a vele a főnyereményt

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 21:39

Csaknem 82 ezer dollárt keresett egy Los Angeles-i férfi egy székkel.

Valószínűleg mindenki álmodozott már arról, hogy a nagyi lakásában lógó festményről kiderül, hogy bitang drága, vagy hogy meglát egy hirdetésben egy műtárgyat, amit nagyon olcsón hirdetnek, de drágán lehet eladni.

A Ladbible cikke szerint a Los Angeles-i Justin Millernek ez összejött: a Marketplace-en kiszúrt egy régi, kopott bőrszéket 50 dollárért és úgy érezte valami különlegessel van dolga. Rá is keresett és kiderült, hogy bingó, ez egy nagyon értékes szék, amire gyorsan le is csapott.

Ezután felvette a kapcsolatot a Sotheby's szakértőivel, akik megállapították, hogy ez az egyik a Frits Henningsen által tervezett mindössze körülbelül 50 darab 1935-ös szék közül.

Némi javítást elvégeztek a bútoron, ami nem volt olcsó, 3 ezer dollárba került. Viszont megérte: Miller végül elárvereztette a széket, ami 85 ezer dollárért (29 millió forint) talált új gazdára.

Nyitókép: TikTok/@miztermiller.

#Külföld#szék#marketplace#árverés#régiség#fotel

Címlapról ajánljuk