Külföld

Bepánikoltak a rossz levegőtől, tömegesen szabadulnának ingatlanjaiktól a New York-i lakástulajok

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 12:19

A gyors eladásra keresők száma finoman szólva is kilőtt.

Nem kevesebb, mint 2147 százalékkal nőtt meg a gyors ingatlaneladásra keresők száma New York közelében, írja a Fox 10. 

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy már lélegezni is alig lehet New Yorkban a füst miatt, amit a kanadai erdőtüzek felől sodor a szél a városba. Az egészségügyi határérték hatvanszorosa a légszennyezettség. Utoljára a múlt század hatvanas éveiben fordult elő ilyen.


Kanadában továbbra is legalább 150 helyen égnek az erdők, egyelőre nem tudni, mikor normalizálódhat a helyzet, ez pedig a helyieket is aggasztja, olyannyira, hogy sokan a fejükbe vették: megszabadulnak az ingatlanjaiktól.

Miközben a hatóságok arra szólították fel a lakosságot, hogy maradjanak az otthonaikban, az emberek közben otthon azon dolgoznak, hogy minél hamarabb eladják a lakásaikat.

A környezeti katasztrófa miatt Find My Storage nevű ingatlankereskedéssel foglalkozó oldal adatai szerint 2147 százalékkal többen kerestek rá „hogyan adjam el gyorsan az otthonomat” témára, de a Google adatsora is megerősíti a pánikot, a világ legnagyobb keresőjén 326 százalékkal növekedett meg otthoneladós keresések aránya. A New York-i állapotokról készült galériánkat itt tekintheti meg.

Nyitókép: Seth Wenig / AP

#Külföld#new york#kanada#erdőtűz#szmog#levegőminőség

Címlapról ajánljuk