Külföld

Otthagyta a rendőrséget, majd ördögűzőnek állt

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 14:34

Állításai szerint most a legelvetemültebb bűnözővel harcol, magával a Sátánnal.

19 év után otthagyta a rendőrséget, és ördögűzőnek állt egy New York-i férfi – számol be a nem mindennapi pályaváltásról a Daily Star.

Miután a Chris Deflorio nevű férfi otthagyta a városi rendőrséget, új munkahelyet keresett, és most démonokat űz ki emberekből a New York Demonic Investigation nevű nonprofit szervezetet kötelékében. 

Christ elmondása szerint először egy afrikai útja során kísértette meg az ördög, amikor rendőri munkája mellett keresztény lelkészként tevékenykedett. Találkozott egy férfival, akiről úgy vélte, megszállta egy démon, a megrázó élményeiről pedig egy beszámolót is írt.

A férfi elmondta, gyakran alkalmazza a közel két évtizedes, a New York-i rendőrségnél szerzett tapasztalatait az ördögűzések során, állításai szerint havi szinten 100 bejelentés érkezik hozzájuk spirituális zavartságban szenvedő emberektől.

Azonban más ördögűzőkkel szemben azt vallja, hogy nem minden esetben démonok munkálkodnak a háttérben, néha inkább mentális betegségek felelősek a furcsa viselkedésért. A volt rendőr keresztény térítő munkát is végez, de tanácsadókhoz és pszichiáterekhez is elvezeti azokat, akiknek erre van szükségük.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#new york#rendőr#ördögűző#sátán

Címlapról ajánljuk