Videón a késes támadás: hároméves gyerekek a Franciaországban megkéselt áldozatok, többen életveszélybenLegalább öt ember, köztük négy gyerek sérült meg, hárman életveszélyes állapotban vannak.
Külföld

Videón a késes támadás: hároméves gyerekek a Franciaországban megkéselt áldozatok, többen életveszélyben

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 12:16

Legalább öt ember, köztük négy gyerek sérült meg, hárman életveszélyes állapotban vannak. 

Legalább öt ember megsérült, köztük négy gyerek, miután egy férfi késsel támadt rájuk csütörtök délelőtt egy francia kisvárosban – jelentette a helyi sajtó. Az AFP francai hírügynökség közlése szerint két gyerek és egy felnőtt kritikus állapotban van. Az áldozatok pontos számáról egyelőre egymásnak ellentmondó információk jelentek meg, van, ahol nyolc, máshol hat áldozatról számoltak be.

A támadás nagyjából helyi idő szerint 9 óra 45 perckor történt a svájci határ közelében található Annecy városában, egy téren. Az elkövetőt a hatóságok letartóztatták. A francia sajtó információi szerint egy szíriai menedékkérő volt a támadó. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért támadt.

Az áldozatok életkorát és pontos számát egyelőre nem lehet tudni. A Reuters brit hírügynökség a helyi rendőrségre hivatkozva azt közölte, hogy a gyerekek mind nagyjából háromévesek voltak.

A BBC cikke szerint a támadás egy tó mellett található parkban történt. A kisgyerekek a gondozójukkal voltak kint, amikor a férfi megjelent, és rájuk támadt. Egyes gyerekek babakocsiban voltak. A férfi ezután elfutott, majd egy idős férfira támadt rá. A rendőrök ekkor jelentek meg, és lábon lőtték, majd elfogták. 

A támadásról videófelvétel is készült:


Nyitókép: AP Photo/Lionel Cironneau

 

#Külföld#késes támadás#franciaország#kisgyerekek

Címlapról ajánljuk