Külföld

Indiana Jones-féle „gurulós csapda”, robbanó tolószék – csapdákkal rakta tele árverésre bocsájtott házát

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 14:09

Az oregoni férfi egy sor csapdával próbálta biztosítani, hogy senki sem jusson be sértetlenül a birtokára, pechjére az FBI egyik ügynökét sebesítette meg. 

Bűnösnek talált egy amerikai esküdtszék szövetségi ügynök elleni támadásban egy idős oregoni férfit, aki csapdákkal rakta teli a házát, és az egyik az FBI egyik ügynökét sebesítette meg – jelentette az NBC News. A 71 éves Gregory Lee Rodvelt azután helyezte el a halálos csapdákat a házánál, hogy egy bírósági döntéssel elvették tőle, és megtudta, hogy árverésre bocsájtják.

A férfi a bejárati kapu elé szögekkel kivert faléceket helyezett el, hogy kilyukasszák az oda érkező autók kerekeit, ami sikeresen megakadályozta, hogy az ingatlan eladását intéző ügyvéd 2018 augusztusában egy lakatossal bejusson a területre. Ezután értesítették a hatóságokat, miután találtak egy táblát, ami arra figyelmeztetett, hogy a területet házi készítésű csapdák védik.

Amikor az FBI bombahatástalanító egysége egy héttel később kiérkezett, egy csapdákkal ellátott autót találtak, amivel a bejáratot torlaszolta el a férfi. Ezután egy újabb csapdára bukkantak, amit az India Jones filmsorozat első részéből ismerős híres csapdára hasonló védelmi eszközt találtak. Egy oldalára döntött, kerek medencét, ami a kapu nyitására indult volna el a kapu fel. Hasonlóan a kőgolyóhoz az Elveszett frigyláda fosztogatóiban.


A garázsajtóra egy patkánycsapdát helyezett, amihez egy sörétes lövedéket erősítette, hogy elsüljön, amikor az ajtót felnyitják. Az épületbe az FBI ügynökei csak úgy tudtak bejutni, hogy felrobbantották az ajtót.

A házba az FBI egyik ügynöke, valamint az állami rendőrség egyik technikus lépett be, ahol egy kerekesszéket láttak. Amikor a szék megmozdult, az egy újabb csapdát hozott működésbe, ami egy sörétes lövedéket lőtt ki, eltalálva az FBI-ügynök lábát.

Nyitókép:  CBS via Getty Images

#Külföld#csapda#ház#egyesült államok

Címlapról ajánljuk