Külföld

Ismét halálos cápatámadás történt Egyiptomban, egyre nagyobb az aggodalom

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 20:23

Ez már a sokadik eset mostanában.

Cápatámadásban vesztette életét csütörtökön egy orosz állampolgár az egyiptomi Hurghada üdülőhely egyik strandjának partjainál a Vörös-tengeren, írja az MTI. A helyi orosz konzulátus óvatosságra intette az orosz turistákat és felszólította őket, hogy szigorúan tartsák be a hatóságok által elrendelt fürdőzési tilalmakat.

Viktor Voropajev hurghadai orosz főkonzul szerint a halálos cápatámadás helyi idő szerint délután három órakor történt az üdülőváros központi részén található Dream Beach nevű nyilvános strandon. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint az áldozat egy 1999-ben született orosz férfi volt, aki Egyiptomban élt.

Korábban arról számoltunk be: szigorításokat vezet be Egyiptom helyi kormányzója az ország Vörös-tengeri partvidékén, ahol az utóbbi időben több, külföldi turista halálát is okozó cápatámadás történt. Azt is eldöntötték, hogy a Vörös-tenger partjainál lévő valamennyi szállodának elegendő számú, a szükséges tanfolyamokkal és bizonyítványokkal rendelkező, képzett vízimentőt kell alkalmaznia.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#cápa#támadás#egyiptom#halál#orosz#figyelmeztetés

Címlapról ajánljuk