Külföld

Arnold Schwarzenegger a náci apjáról, brutális gyerekkoráról mesélt

rtl.hurtl.hu

2023. június 7. 13:01

Arnoldot és bátyját verték a szüleik, az apjuk az anyjukat is ütötte. 

A róla készült friss dokumentum-sorozatban Arnold Schwarzenegger az apjáról, Gustavról is mesél, aki tagja volt a náci pártnak, és aki – Schwarzenegger szerint – igazi zsarnokként viselkedett vele és a testvérével, írja a New York Post.

Maga alá temette egy összedőlt ház, három napig a törmelék alatt élt, ráadásul elvesztették a háborút. Mind depressziósan tértek haza. Ausztria a megtört emberek országa volt. Azt hiszem, voltak olyan időszakok, mikor apám nagyon szenvedett

– idézi a lap a dokumentumsorozatban megszólaló színészt.

Schwarzenegger szerint az apja viselkedése „skizofrén volt”, sem ő, sem a bátyja nem tudták, hogy épp a kedves vagy a részeg arcát fogja mutatni. Elmondása szerint neki és a testvérének a reggelit is ki kellett érdemelniük, és az apjuk egymás ellen versenyeztette őket.

Hajnali háromkor arra ébredtünk, hogy ordít, rémülten vert a szívünk, mert tudtuk, ez mit jelent. Bármikor megütheti az anyánkat vagy őrjöngeni kezdhet

– emlékezett vissza Schwarzenegger.

A lap emlékeztet rá: Schwarzenegger bátyja, Meinhard halálát ittasan okozott autóbaleset okozta. A színész szerint a bátyja alkoholproblémai a „nehéz” gyerekkorukban gyökereztek.

„Az otthoni brutalitás, a verések, amiket néha kaptunk a szüleinktől – mindezt szerintem nem tudta elviselni. Természeténél fogva sokkal gyengédebb ember volt” – mesélte a bátyjáról.

Arnold szerint Nietzschének igaza volt: ami nem öl meg, az megerősít.

Nyitókép: Daniel Kim/The Sacramento Bee via AP, Pool, File

#Külföld#arnold schwarzenegger#nácik#dokumentumfilm

Címlapról ajánljuk