Külföld

Amerikai hírszerzők szerint nem földi eredetű repülő eszközök vannak az Egyesült Államok birtokában

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 5. 22:27

Bombasztikus állításokat fogalmazott meg egy volt titkosszolgálati felderítő tiszt, a cikket közlő tényfeltáró katonai lap hétfőn többször is elérhetetlen volt a rendkívüli érdkelődés miatt.

A 36 éves David Charles Grusch, volt titkosszolgálati felderítő tiszt azt állítja, hogy az Egyesült Államok azonosítatlan repülő eszközökkel foglalkozó kormányzati programja nem földi eredetű repülő eszközöket tárol egy szigorúan titkos létesítményben. Az erről szóló cikket nem egy bulvár újság közölte, hanem a haditechnikával, biztonságpolitikával, nemzetvédelmi témákkal foglalkozó tényfeltáró és oknyomozó lap, a The Debrief.  

A katonatisztként Afganisztánt is megjárt David Charles Grusch 2019-től 2021-ig a Nemzeti Felderítő Iroda (National Reconnaissance Office – NRO) felderítő tisztjeként a védelmi minisztérium Azonosítatlan Légi Jelenségek Munkacsoportjában (Unidentified Aerial Phenomena Task Force – UAPTF) dolgozott. 2021 végétől 2022 júliusáig a Nemzeti Térinformatikai Hírszerző Ügynökségnél (National Geospatial-Intelligence Agency – NGA) szintén azonosítatlan légi jelenségekkel (Unidentified Aerial Phenomena – UAP) foglalkozott vezető elemzőként, segítve a UAPTF munkáját.

Grusch 2023. április 7-én lépett ki kormányzattól, és nemrég a kongresszusnak és a Hírszerző Közösségi Főfelügyelőnek (Intelligence Community Inspector General – ICIG) kiterjedt tájékoztatást adott az általa megismert, mostanáig szigorúan bizalmasan kezelt azonosítatalan repülő jelenségekről, illetve az ezekkel kapcsolatos szigorúan titkos fedett programokról.

Grusch azt állítja, hogy az Egyesült Államok birtokában vannak olyan repülő eszközök, amelyek nem földi eredetűek. Ezek közt vannak teljesen ép, sértetlen állapotúak és vannak roncsok.

A titkos amerikai UAP-programokról szivárogtató Grusch szerint ezeket az információkat törvénytelenül tartották vissza a törvényhozás tagjaitól, a kongresszustól.

A The Debrief a David Charles Grusch által közöltekkel kapcsolatban megkeresett több aktív és nyugalmazott hírszerző tisztet, különféle kormányzati ügynökségektől, akik tudomással bírnak a Grusch által felfedett programokról. Ők mindannyian hasonló, Grusch állításaival egybehangzó, azokat megerősítő nyilatkozatokat tettek, hivatalosan illetve háttérinfomációként egyaránt.

A védelmi minisztérium Azonosítatlan Légi Jelenségek Munkacsoportja (Unidentified Aerial Phenomena Task Force – UAPTF) azért jött létre, hogy a korábban UFO (Unidentified Flying Object, azaz azonosítatalan repülő tárgy) néven közismert légi jelenségekkel foglalkozzon. Az UFO rövidítés helyett napjainkban az UAP használatos amerikai védelmi körökben, ami hivatalosan annyit tesz, hogy

Unidentified Anomalous Phenomena, avagy Azonosítatlan Rendellenes Jelenség, de az Azonosítatlan Légi Jelenség (Unidentified Aerial Phenomena – UAP) meghatározás is elterjedtnek számít.

Az UAPTF tisztjeként David Charles Grusch hozzáférhetett gyakorlatilag az összes létező, szigorúan titkos katonai és kormányzati jelentéshez valamint dokumentumhoz, ami valaha UFO-UAP témakörben íródott. David Charles Grusch ezek alapján állítja, hogy  évtizedek óta gyűjtik különféle kormányzati és védelmi minisztériumi szervek az azonosítatlan repülő eszközöket vagy azok darabjait. 

Grusch szerint léteznek olyan műszaki és anyagtudományi elemzések, amelyek arra jutottak, hogy ezek a tárgyak „egzotikus eredetűek”, azaz nem ember által készített eszközök. Erre utalnak a fellelt tárgyak különleges atomszerkezeti tulajdonságai és radiológiai jellegzetességei.

The Debrief cikke az utóbbi idők legsúlyosabb állításait fogalmazta meg az amerikai UFO/UAP-észlelésekről. A lap hétfőn többször is elérhetetlen volt a rendkívüli érdeklődés miatt. Az elmúlt időszakban egyre többször kapnak nagy nyilvánosságot az UFO-észlelésekkel kapcsolatos korábban titkosított dokumentumok és a katonaság által készített videófelvételek. Az ezek feltárására létrehozott kongresszusi bizottság pedig eltökélt a súlyos nemzetbiztonsági kockázatként értékelt azonosítatlan rendellenes jelenségek kivizsgálása mellett.

#Külföld#Ufo#uap#usa#földönkívüli

Címlapról ajánljuk