Külföld

44 alkalommal úszta meg bírság nélkül a gyorshajtó rendőr, mert minden egyes alkalommal azt hazudta, hogy a barátnője ellopta az autóját

rtl.hurtl.hu

2023. június 4. 19:48

Ezért már súlyosabb büntetést kaphat, mint a 44 büntetés együttvéve.

„Reggel szakítottam a barátnőmmel, aki erre a tudtom nélkül elvitte az autómat” – 44 alkalommal hazudta ezt egy rendőr Chicagóban, amikor bíróság elé kellett állnia gyorshajtás miatt, írja a Pro Publica. Jeffrey Krivnek most már nemcsak a közlekedési kihágások, hanem az igazságszolgáltatás akadályozása miatt is kell felelnie.

A férfi minden egyes esetben biztosított állítólagos rendőrségi jegyzőkönyveket is a bíró számára, csak azt felejtette el elmondani, hogy ő maga is rendőr, és ennélfogva viszonylag egyszerűen meg tudta hamisítani ezeket a jelentéseket.

Végül egy külsős tipp buktatta le a férfit, akire valószínűleg most hosszabb idő vár a bíróságon, mint amennyit eddig összesen ott töltött. Kriv ügyvédje tagadta a vádakat, a helyi rendőrkapitányság pedig nem kommentálta az ügyét. A lap felidézi, hogy több mint 25 éves karrierje alatt Kriv számtalan kihágást követett el rendőrként – volt, hogy megütött egy gyanúsítottat a rendőrautóban.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#gyorshajtás#rendőr#büntetés#chicago#hazugság

Címlapról ajánljuk