Külföld

Két civil meghalt tüzérségi csapás miatt Oroszországban, az oroszok egymásra mutogatnak

rtl.hurtl.hu

2023. június 2. 15:22

Repeszek öltek meg két nőt az ukrán határ mellett Oroszországban. Az orosz hatóságok szerint ukrán belövés történt, míg a szakadár oroszok szerint a Kreml tévedésből nyitott tüzet.

Civilek vesztették életüket az oroszországi Belgorod megyében, miután Ukrajna irányából belövések értek több települést – közölte Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója a Telegramon.

Gladkov szerint két nő életét vesztette, két férfi pedig súlyosan megsebesült, amikor az ukrán oldalról tűz alá vették az autóutat a Sebekino járásbeli Maszlova községnél. Az áldozatok két gépkocsi utasai voltak.

A BBC arról ír, hogy az egyik legjelentősebb Kreml-ellenes félkatonai csoport, a Szabad Oroszország Légió (FRL) szerint a két civil autóját az orosz tüzérség összetévesztette egy FRL-tagokat szállító autóval és ők ölték meg a két nőt. A légió egyébként egy közeli településen harcolt.

Az elmúlt hetekben megszaporodtak az orosz határon átnyúló támadások. Csütörtökön nyolc ember megsebesült Belgorodban, amikor az FRL támadást intézett a Kreml erői ellen.

Nyitókép: Robbanás Belgorodban. Fotó: AP/Vjacseszlav Gladkov kormányzó.

#Külföld#oroszország#orosz-ukrán háború#ukrajna#kreml#belgorod#tüzérség#csapás#frl#Szabad Oroszország Légió

Címlapról ajánljuk