Külföld

Több mint 1600 kilométert biciklizett egy 85 éves nő elhunyt gyermekei emlékére

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 20:20

És mindeközben óriási összeget gyűjtött egy jótékonysági szervezetnek.

Egy 85 éves nagymama elképesztő fába vágta a fejszéjét: eldöntötte, hogy jótékonysági céllal, elhunyt gyermekei emlékére több mint 1600 kilométert biciklizik – írja a SkyNews.

Mavis Paterson heteket töltött az úton, és mintegy 60 000 fontot gyűjtött össze a Macmillan Cancer Support számára.

A Wigtownshire-i Auchenmalgból származó nyugdíjas nő április végén vágott neki a kihívásnak, és a nyugati parton keresztül Thursóig tekert. Ezután a keleti parton, Fife-on keresztül tért vissza.

Mave nagyit hatalmas tömeg fogadta otthon, amikor vasárnap, a Mull of Galloway világítótoronynál átlépte a célvonalat.


A nő a kerékpáros kalandot néhai gyermekeinek ajánlotta: Sandy 2012-ben szívrohamban halt meg, Katie 2013-ban vírusos tüdőgyulladás után vesztette életét, Bob pedig 2016-ban halt meg balesetben.

A lelkes kerékpáros, aki csak néhány napja ünnepelte 85. születésnapját, a Sky Newsnak azt nyilatkozta, hogy csodálatos útja volt, és most egy kicsit szomorú, hogy a kaland véget ért.

A barátom, Jackie csatlakozott hozzám, és ez egy nagyon fontos, különleges pillanat volt számomra. Thursóban találkoztunk, és több mint 700 mérföldet tekert velem. Nagyon jól éreztük magunkat. Együtt nevettünk és együtt sírtunk

– mondta Mave nagyi, akinek a legrosszabb pillanata Fort Williamben volt. Akkor ugyanis borzasztó szembeszélben tekert, és a szél majdnem „lefújta őt a bicikliről”. 

A nyugdíjas nő köszönetet mondott mindenkinek, akik a támogatásukról biztosították a kihívás során. 

„Olyan kedvességgel fogadtak. Soha nem fogom elfelejteni, hogy milyen kedvesen bántak velem vadidegenek, olyan emberek, akikkel még soha nem találkoztam” – magyarázta. 

A nyugdíjas már a következő kalandját tervezgeti, és azt tervezi, hogy Jackie-vel a Hebridákra megy pár napra.

A nő korábban, 2019-ben már rekordott döntött, akkor a Land's Endtől John O'Groatsig kerékpározott. Az azt megelőző évben 24 órás kerékpártúrát teljesített, és Kanadát is végigbiciklizte.

A Macmillan Cancer Support szerint Mave nagyi több mint két évtizede gyűjt adományokat a jótékonysági szervezet számára, miután édesanyját és nővérét is elvesztette a betegség következtében.

Nyitókép: @MavisCycle / Twitter

#Külföld#bicikli#biciklitúra#jótékonyság#jótékonysági akció#mave#mave nagyi

Címlapról ajánljuk