Külföld

Hat nappal a lánya születése után kis híján belehalt a húsevő fertőzésbe egy nő

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 20:52

Nem tudni, honnan szedte össze a fertőzést. 

A 27 éves Charleigh Chatterton április 22-én komplikációk nélkül hozta világra lányát, Alessiát. Hat nappal később azonban visszavitték a kórházba, miután kiütések jelentek meg a hasán – írja a BBC.

Az orvosok nekrotizáló fasciitist állapítottak meg nála, és figyelmeztették a családját, hogy lehet, hogy nem éli túl. (A nekrotizáló fasciitis leggyakrabban a „Streptococcus A” csoportba tartozó, „húsevő baktériumként” ismert kórokozó által okozott lágyrészfertőzés leggyorsabban terjedő, súlyos formája – emlékeztet a Webbeteg.)

Az Essex-i Harwichból származó nő kiütései állítása szerint rendkívül forróak voltak, és súlyos influenzás tünetek jelentek meg nála. Vőlegénye, Liam Boyne felhívta a colchesteri kórház szülésznőit, akik azt javasolták, hogy menjen be kivizsgálásra.

Az orvosok több vizsgálatot is elvégeztek, amelyek eredményei egyértelműek voltak, de a nő állapota rohamosan romlott. A nőnek azonnali műtétre volt szüksége, hogy eltávolítsák a nagy mennyiségű elhalt szövetet és megakadályozzák a húsevő baktérium terjedését.

A műtét után még három napig altatták a kórházban, csak két hét után térhetett vissza újszülött gyermekéhez. Alessia baba egyébként nagyon jó kislány volt, amíg az édesanyja kórházban volt. 

„Lelkileg még mindig elég nehéz a helyzet, de fizikailag jól vagyok. Van néhány nagy hegem és némi idegsérülésem, de nagyon szerencsésnek érzem magam. Itt vagyok, és csak ez számít” – magyarázta a nő, aki azért osztotta meg a történetét, mert szerinte a legtöbb ember még nem hallott erről a betegségről, pedig a korai diagnózis életet menthet. 

Azt nem tudni, Chatterton hogyan szedte össze a fertőzést: természetes úton szült, nem voltak rajta sebek, horzsolások vagy rovarcsípések, a bőre pedig ép volt, azaz nem volt „nyilvánvaló bejutási pontja” a baktériumnak. 

Nyitókép: Facebook

#Külföld#húsevő baktérium#lágyrészfertőzés#húsevő#húsevő fertőzés

Címlapról ajánljuk