Külföld

Az oroszok éjszaka dróntámadást intéztek Kijev ellen

rtl.hurtl.hu

2023. május 28. 10:45

Több mint 40 drónt lőtt le a légvédelem.

Az orosz erők újabb éjszakai támadást intéztek Kijev ellen, egy ember meghalt a masszív támadásban, írja az MTI Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármesterének közleménye alapján.

A Telegram üzenetküldő alkalmazásán Klicsko az írta, hogy „a főváros Szolomjanszkij kerületében, egy benzinkút közelében becsapódó dróntörmelék miatt egy 35 éves nő kórházba került, egy 41 éves férfi pedig meghalt”. 

A polgármester korábban arról számolt be, hogy a kijevi légvédelem több mint 20, a város felé tartó drónt megsemmisített. Klicsko felszólította a lakosságot, hogy maradjon védett helyen, egyben figyelmeztetett a Kijevre egyszerre több irányból érkező újabb drónhullámokra. Hozzátette, hogy tűz ütött ki egy vállalat telephelyén a Holoszijivszkij kerületben.

A főváros katonai közigazgatásának tisztviselői vasárnap a Telegram-üzenetükben azt írták, hogy több mint 40 drónt lőttek le Kijev légterében.

Kijevet májusban rendszeresen érték támadások. Pénteken a helyi polgári és katonai közigazgatás vezetője, Szerhij Popko azt mondta, hogy a fővárost a hónap eleje óta 13 esetben támadták éjszaka.

Mindeközben több drón próbálta megközelíteni vasárnapra virradóra az oroszországi Krasznodar területen az Ilszkij olajfinomítót. Mindegyiket megsemmisítették, az üzem infrastruktúrája nem sérült meg  és személyi sérülés sem történt, jelentették vasárnap a régió operatív parancsnokságának távirati csatornáján. 

Nyitókép (illusztráció): Vitalij Klicsko megsemmisített drónokkal a háttérben 2023. május 12-én Kijevben Fotó: Oleksii Samsonov /Global Images Ukraine via Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#drón#dróntámadás#kijev#vitalij klicsko

Címlapról ajánljuk