Külföld

Segíteni akart egy újszülött bölényborjún a Yellowstone-ban, de csak annyit ért el, hogy megölte

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 14:00

A férfit akár fél évig tartó börtönbüntetésre, és majdnem kétmillió forintnak megfelelő pénzbüntetésre is ítélhetik. 

Nyomozást indított az amerikai Yellowstone nemzeti park egy férfi ellen, aki segíteni próbált egy a csordától leszakadt újszülött bölényborjún, és ezzel végül a halálát okozta. A park közleménye szerint az eset szombaton történt, a Lamar folyónál.

A nagyjából a 40-es, 50-es éveiben járó férfi a park közlése szerint „szándékosan megzavart” egy borjút, ami leszakadt az anyjától, amikor a bölénycsorda átkelt a folyón. A bajba került borjút a férfi a park közlése szerint kitolta a folyópartról az útra. A park által közzétett fényképen látni, ahogy a férfi két kézzel fogja, és megemeli az állatot.

A park látogatói később jelezték a vadőröknek, hogy a borjú embereket és autókat közelít meg. A park munkatársai többször is megpróbálták egyesíteni a borjút a csordával, de próbálkozásaik sikertelenek voltak, mert az anyja elutasította.

A vadőröknek így a park közlése szerint nem volt más választásuk, mint megölni a csordából kiűzött, és így veszélyt jelentő állatot.

A park szabályzata szerint a látogatók nem közelíthetik meg az ott élő vadállatokat. A park képviselője a CNN-nek elmondta, hogy a férfit akár fél évig tartó börtönbüntetésre, valamint ötezer dolláros (1,7 millió forint) pénzbüntetésre is ítélhetik tette miatt.

Nyitókép: Yellowstone

#Külföld#yellowstone park#bölény#borjú

Címlapról ajánljuk