Külföld

Véget ért a portugáliai kutatás Madeleine McCann maradványai után, Németországba küldik a mintákat

rtl.hurtl.hu

2023. május 25. 20:16

Christian Brückner rendszeresen látogatta a víztározót. 

Véget ért a német rendőrség által kezdeményezett, de a portugál hatóságok által végzett, kedden indított kutatás Madeleine McCann maradványai után – írja a Guardian

A rendőrség a portugáliai Arade gátnál végzett kutatás során talált anyagot elemzésre küldte Németországba. A tisztek három napot töltöttek a víztározó átkutatásával.

A keresést a német hatóságok kérték, akik azt akarják bizonyítani, hogy a 45 éves, elítélt erőszaktevő Christian Brückner ölte meg Madeleine-t, aki 2007-ben, háromévesen tűnt el szülei nyaralójából a portugáliai Praia da Luz városában.

A portugál és a német rendőrök által, de a Metropolitan rendőrség munkatársainak részvételével befejezett művelet során több területet is megvizsgáltak a víztározó egyik partján. Talajmintákat is vettek, mivel korábbi emberi tartózkodásra utaló jeleket találtak, többek között egy rozsdásodó széket és egy kék bőröndöt. 

A német rendőrség csak annyit közölt, hogy „jelzések” és „tippek” vezettek a kutatáshoz, de azt feltételezték, hogy Brückner rendszeresen látogatta a víztározót, amelyet állítólag „az ő kis paradicsomának” nevezett.

Kate és Gerry McCann, Madeleine szülei most feszült várakozással néznek a következő időszak elé. 

Christian Wolters német ügyész, akinek a hatósága kérte a vizsgálatot, elmondta, most hosszú csönd következik. Mivel „a vádlott még nem férhetett hozzá az aktákhoz”, a hatóságok egyelőre nem fognak nyilvánosságra hozni semmilyen új bizonyítékot, amely a német állampolgárságú Brücknert terhelné.

Az akció az elmúlt évtized legjelentősebb keresése volt az eltűnt kislány ügyében. A vizsgálatnak kedden kellett volna befejeződnie, de a tervezett munka befejezéséhez szükség volt még egy kis időre. Az ügyész szerint

egy „meghatározott területre” volt házkutatási parancsuk, és a területet „teljes egészében át kellett kutatni”. 

Wolters hozzátette, hogy ha nem találnak semmit, azt természetesen gyorsan közölni fogják. 

Nyitókép: Joao Matos / AP

#Külföld#madeleine mccann#portugália#dns#kutatás#rendőrség#christian b.

Címlapról ajánljuk