Külföld

Napokig kínozták a kétgyermekes anyukát, majd felgyújtották és feldarabolták

rtl.hurtl.hu

2023. május 19. 11:40

Az édesanya holttestére egy félreeső vidéki kabinban találtak rá. 

Bűnösnek vallotta magát kilenc ember egy 37 éves amerikai nő brutális megölésében – jelentette az amerikai sajtó, az ügyészségre hivatkozva. A venezuelai származású Rossana Delgadót egy drogcsempészbanda tagjai ölték meg Georgia államban. A hatóságok közlése szerint a gyilkosságot jó előre megtervezték.

A taxisként dolgozó Delgado 2021 áprilisában tűnt el, miután közölte férjével, hogy van még egy utasa, és utána megy haza. Amikor a nő több órával később sem jelentkezett, a férje a telefonjának jelét követve kezdte keresni, és akkor hívta a rendőröket, amikor egy helyen egy véres arcmaszkot talált a földön.

A nő maradványait négy nappal később találták meg egy félreeső vidéki kabinban, majdnem kétszáz kilométerre onnan, ahonnan eltűnt. Az ügyészség közlése szerint a nőt napokon át kínozták több helyen, míg végül megölték, majd holttestét feldarabolták és felgyújtották. Az elkövetők ezután Mexikóba szöktek, ahol többüket egy hónappal később tartóztatták le, majd adtak ki az Egyesült Államoknak.

A hatóságok végül egy drogcsempész banda tagjai ellen emeltek vádat a nő megölése miatt. 14 ember ellen indítottak eljárást, akik közül kilencen bűnösnek vallották magukat az ellenük felhozott különböző vádakban. Közülük csak egyet vádoltak a nő megölésével. A többi vádlott ellen még zajlik az eljárás.

A hatóságok azt nem közölték, hogy a nőt miért kínozták és ölték meg, és azt sem, hogy milyen kapcsolat volt a nő és a drogcsempészek között.

Nyitókép: Gilmer County Sheriff's Office

#Külföld#rosanna delgado#gyilkosság#emberölés#kínzás#drogcsempész#mexikó#egyesült államok

Címlapról ajánljuk