Külföld

Elrabolt és kegyetlenül megkínzott két nőt a férfi, majd a segélyhívót tárcsázta, amikor megszöktek

rtl.hurtl.hu

2023. május 19. 12:16

A rendőröknek azt mondta, betörők voltak. 

Az akaratuk ellenére a házában tartott fogva két nőt egy kaliforniai férfi, aki megkínozta és elektromos sokkolóval bántotta áldozatait, majd amikor megszöktek, a rendőrségi segélyhívón tett bejelentést, azt állítva, hogy a nők betörtek hozzá – jelentette a helyi sajtó.

A férfi vasárnap délelőtt hívta ki a rendőröket a betörőkként jellemzett nőkhöz. Amikor a rendőrök megérkeztek, megtalálták a két nőt, ahogy gyalog távoztak a helyszínről. Az eset kapcsán indított nyomozás azonban kiderítette, hogy a nők nem betörők voltak, és a büntetett előéletű Gilberto Murillo Puga tartotta őket fogva.

A férfit másnap vették őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba helyezték, ahonnan csak egymillió dolláros óvadék ellenében szabadulhat. A hatóságok azt nem közölték, hogy a két nő ismerte-e Pugát, és azt sem, hogyan kerültek a házába.

A környéken lakó embereket a helyi sajtónak elmondták, hogy Puga többször is erőszakosan viselkedett velük, egy rokona pedig közölte, hogy a férfi mentális problémáktól szenved, és korábban nem kellett volna szabadon engedni a börtönből, ahol megfelelő ellátást kapott.

Nyitókép: CBS Los Angeles

#Külföld#emberrablás#fogvatartás#kínzás#betörő#rendőrség#egyesült államok

Címlapról ajánljuk