Külföld

Az oroszok kóbor kutyák segítségével gyűjtenék be az Ukrajnában hagyott aknákat

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 9:30

Az elfoglalt területeken a kóbor kutyák és az aknák is problémát jelentenek.

Az orosz-ukrán háború kezdete óta az oroszok által elfoglalt területeken nagy problémát jelentenek a falkákban vadászó kóbor kutyák, amelyek menekülő, vagy halott gazdáik után maradtak hátra. Az orosz parlament most bemutatott egy törvénytervezetet, amely engedélyezné az állatok eutanáziáját.

Ám a Daily Mail szerint Putyin pártjának egy képviselője, Fedot Tumuszov azt javasolja, hogy a „nagy és agresszív” kutyákat képezzék ki aknaszedő munkára. Ez a lap szerint komolyan veszélyeztetné az állatok életét.

„Számos szakértő van az országban, akik mindenfélét meg tudnának tanítani a kutyáknak” – érvelt Tumuszov. Az aknatisztítás mellett a sebesültek szállítására is felhasználná az állatokat a képviselő. Arra is hivatkozott, hogy a Vörös Hadsereg már a második világháborúban is bevetett kutyákat.

Az új törvény azért került a Kreml elé, mert nemrég Orenburgban meghalt egy nyolcéves kisfiú, akit kóbor kutyák támadtak meg. A törvény új módszereket adna a helyi hatóságok kezébe a kutyaprobléma megoldására.

Nyitókép: AP Photo/Evgeniy Maloletka

#Külföld#orosz-ukrán háború#kóbor kutya#akna

Címlapról ajánljuk