Külföld

17 éve nem eszik, csupán a kóla tartja életben – állítja egy iráni férfi

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 14:39

Egy fura érzéssel kezdődött.

Az iráni Gholamreza Ardeshiri megdöbbentő dologról számolt be: 17 évvel ezelőtt evett utoljára ételt, azóta kizárólag szénsavas üdítőitalokat fogyaszt, azokból nyeri a létfenntartáshoz szükséges energiát – írja az Oddity Central.

A férfinak állítása szerint már az étel látványától is felfordul a nyomra, így Pepsin és Coca-Colán, esetenként vizen él immár 17 éve. A története 2006-ban kezdődött, amikor egy este különös érzést tapasztalt a szájában, amitől egyszerűen nem tudott megszabadulni:

Fura érzés volt, mintha egy hajszál lett volna a számban, aminek a vége a gyomromban volt. Bármit tettem, nem tudtam eltávolítani a hajszálat. Olyan volt, mintha fulladoznék, szorított, és nem tudtam mit tegyek

– mesélte a férfi.

A családtagjai javaslatára több orvost is felkeresett, azonban ténylegesen nem volt hajszál a szájában. Az állapotát senki sem tudta diagnosztizálni, és a pszichiáterek sem tudtak neki segíteni megszabadulni a különös érzéstől, így úgy döntött, hogy többet nem eszik semmit.

Gholamreza azóta szigorúan kerüli az ételt, olyannyira, hogy még a családtagjai sem esznek a jelenlétében, nehogy rosszul legyen. Napi 3 liter kólát fogyaszt, néha esetleg egy fél pohár vizet vagy teát is, és elmondása alapján sosem érez éhséget. Csupán napi 4 órát alszik, az esti órákat tévézéssel és keresztrejtvényekkel tölti.

Az életmódjával kapcsolatos egészségügyi kockázatoktól nem tart, rendszeresen jár szűrővizsgálatokra, amik alapján teljesen egészséges. Az elmúlt 17 évben 32 kilót fogyott, de semmilyen egészségügyi problémát nem tapasztalt.

Nyitókép: Stockah / Getty images

#Külföld#kóla#evés#iráni#hajszál#érzés

Címlapról ajánljuk