Külföld

Videó: baseballütővel kergetett egy sikítozó nőt, aztán a kongresszusi képviselőre támadt a skizofrén férfi

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 19:33

Végül a képviselő két beosztottját sebesítette meg.

Megtámadta Gerry Connolly demokrata párti kongresszusi képviselő washingtoni irodáját egy ámokfutó, aki baseballütőt lengetett. A politikus később arról számolt be, hogy a támadásban két beosztottja is megsérült, tudósít a CNN. A férfi magát a képviselőt kereste, de amikor közölték vele, hogy épp távol van, a jelenlévőkön vezette le dühét.

Az esetről a hírcsatorna több információt is kiderített: eljutott hozzájuk egy felvétel, ami röviddel a támadás előtt készült. Az látható rajta, hogy a férfi az ütővel megkerget egy nőt saját háza előtt, aki sikoltozva menekül előle. A férfit végül a kiérkező rendőrök letartóztatták, de előtte egyikőjüket megsebesítette.

Connolly azt mondta: „Nem hiszem, hogy lehet motivációról beszélni. Azt hiszem, hogy valódi mentális betegségről van szó”. A felvételt az egyik szomszéd biztonság kamerája készítette. A férfi azután értesítette a hatóságokat, hogy az iroda elleni támadásról hallva visszanézte a felvételt. A hírek szerint a férfi egy nő autójának a szélvédőjét is szétverte az ütővel.

A gyanúsított édesapja arról számolt be, hogy fia skizofréniával küzd, és már három hónapja nem szedi a gyógyszereit.

Nyitókép: CNN / YouTube

#Külföld#skizofrén#washington#képviselő#baseballütő#támadás

Címlapról ajánljuk