Külföld

Csak a búvárruha és a szörfdeszka darabjai maradtak a tanár után, akit egy cápa marcangolt szét

rtl.hurtl.hu

2023. május 15. 16:45

Eleinte talán még volt rá esély, hogy a férfi csak eltűnt. 

Meghalt egy iskolai tanár, miután szombaton, szörfözés közben megtámadta egy cápa – közölték az ausztrál hatóságok, akik megtalálták a búvárruha darabjait és a szörfdeszka maradványait.

A mentőszolgálatokat a Dél-Ausztrália nyugati partvidékén lévő Walkers Rock Beach-hez riasztották a cápatámadás miatt, amelyről mi is beszámoltunk

A hatóságok nem azonosították a férfit, de a CNN helyi kiadása megtudta, hogy az áldozat a a közeli Elliston Area School 46 éves tanára, Simon Baccanello.

A rendőrség egy darab búvárruhát talált és néhány apró fehér polisztiroldarabot, amely valószínűleg a szörfdeszkáról származik – közölték, és hozzátették, hogy törvényszéki elemzésre küldik a tárgyakat.

A férfi családja közleményt adott ki, amelyben azt írták, „tragikus veszteség érte őket”. Az iskola, ahol a férfi dolgozott, szintén reagált az esetre, Chad Fleming igazgató szerint Baccanello nagyon elkötelezett volt a diákok iránt, és az iránt, hogy jó kapcsolatot építsen ki velük. 

A cápatámadások viszonylag ritkák Dél-Ausztrália partjainál: az adatbázis szerint 2022-ben 20 cápatámadás történt, amelyek 14 sérülést és egy halálesetet okoztak.

Nyitókép: A Cape Cod-i strand cápatámadás után. Fotó: AP/William J. Kole.

#Külföld#cápa#cápatámadás#ausztrália#tanár#szörf

Címlapról ajánljuk