Külföld

Videó: rendőröket hívott az anya, hogy mentsék meg öngyilkosságra készülő fiát, 47 golyót lőttek ki a férfira

rtl.hurtl.hu

2023. május 13. 15:46

Szinte hihetetlen, de a férfi túlélte az esetet, pedig három golyó a fején találta el. Most beperelte a rendőrséget, noha könnyen lehet, hogy őt is lecsukják majd.

Beperelte a York megyei seriff hivatalát az Egyesült Államokban egy Trevor Mullinax nevű férfi, miután a rendőrök lényegében szitává lőtték, ahelyett, hogy megmentették volna az életét – írta a helyi sajtó az AP hírügynökség alapján. A történteket a rendőrök testkamerái is rögzítették, az egyik felvételeit nemrég hozták nyilvánosságra.


Annyit látni, hogy a seriff emberei, amint megérkeznek, felszólítják a férfit, hogy tegye fel a kezét, majd szinte azonnal lőni kezdenek.

A kocsi mellett közben ott állt a fiú édesanyja.

A sikoltozó nőt ezután a rendőrök bilincselték meg. Fiára összesen 47 golyót lőttek ki, ebből 9 találta el, köztük 3 a fején. Bár ellenállást érthetően ezután már aligha tanúsíthatott volna, a vérben úszó férfit is megbilincselték a rendőrök.

Az állami nyomozók által megszerzett orvosi feljegyzések szerint Mullinax azt mondta a kórház egyik orvosának, hogy éppen arról beszélt az anyjával, hogy mégsem öli meg magát, hanem segítséget kér, ám amikor a rendőrök megérkeztek, akkor meggondolta magát, és úgy vélte, akkor öljék meg őt a rendőrök, ezért a fegyvere után nyúlt.

A férfinak egyébként nem lehetett volna lőfegyvere, és egy másik ügy miatt elfogatóparancs volt ellene érvényben, bár ügyvédje szerint azokat a vádakat már ejtették ellene.

A fiúhoz az anyja hívott segítséget és a nagyapja irányította a rendőröket a család birtokán oda, ahol a férfi található, aki akár öt évnyi börtönt is kaphat.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

#Külföld#lövöldözés#egyesült államok#rendőrség#seriff#segítség

Címlapról ajánljuk