Külföld

Oroszország falut épít a liberális ideológiába belefáradt amerikaiaknak

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 16:22

A költözni kívánó amerikaiak erősen hisznek abban a jóslatban, hogy „Oroszország a világ egyetlen keresztény országa marad”.

Olyan tervvel állt elő Oroszország, hogy falut épít a liberális ideológiába belefáradt amerikaiaknak – mondta egy orosz ügyvéd az állami médiának, írja az Insider

A projektet jóváhagyták, és a tervek szerint mintegy 200 amerikai és kanadai családnak adnak otthont

– tette hozzá. 

Oroszország az elmúlt években igyekezett magát a „hagyományos” erkölcsi értékek bástyájaként pozicionálni.

A Moszkva külvárosában 2024-re tervezett falut olyan konzervatív családoknak szánják, akik „ideológiai okokból akarnak kivándorolni” – mondta Timur Beslangurov bevándorlási ügyvéd csütörtökön a RIA Novosztyi szerint.

Mintegy 200 család jelezte érdeklődését a projekt iránt – tette hozzá egy szentpétervári jogi fórumon tartott előadásában.

E családok közül sokan nem rendelkeznek orosz gyökerekkel, de belefáradtak „a radikális értékek meghonosításába” az Egyesült Államokban és Kanadában.

„Ma 70 nemük van, nem tudni, mi lesz a következő” – tette hozzá a RIA Novosztyi szerint. Ugyanezt a retorikát az orosz Vlagyimir Putyin is gyakran használta, amikor az elmúlt években megromlott az amerikai-orosz viszony. 2021 decemberében a Covid-19 világjárványhoz hasonlította a nemek közötti egyenlőtlenséget.

A faluba költözni kívánó amerikaiak többsége katolikus, és „erősen hisznek abban a jóslatban, hogy Oroszország a világ egyetlen keresztény országa marad” – mondta Beslangurov.

Az Insider megkérdezte az orosz külügyminisztériumot a kérdésről, de még nem kaptak választ.

Nyitókép: Franz Marc Frei / Getty Images

#Külföld#oroszország#falu#orosz-ukrán háború#konzervatív#liberális

Címlapról ajánljuk