Külföld

Leitatott egy 19 éves lányt a gyerekek védelméről beszélő képviselő, majd szexre kényszerítette

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 10:56

A harciasan abortuszellenes politikus az aktus után azonnal vett a lánynak egy esemény utáni tablettát. 

Lemondott posztjáról Bryan Slaton texasi állami képviselő, miután kiderült, hogy leitatta egyik 19 éves beosztottját, majd lefeküdt vele a lakásában – jelentette a helyi sajtó alapján a New York Post. A konzervatív képviselő egy nappal azelőtt nyújtotta be lemondását, hogy a texasi állami képviselőház a kizárásáról döntött volna.

A kizárása azután került napirendre, hogy egy vizsgálóbizottsági jelentés megállapította, hogy megsértette a képviselőház szabályzatát, amikor „illetlen munkahelyi kapcsolatot létesített” egyik beosztottjával, és szexuális zaklatást követett el, ami után megtorlással fenyegetőzött.

A jelentés szerint a fiatal munkatárs nem volt olyan állapotban, hogy beleegyezését adhassa a szexhez, amikor Slaton lefeküdt vele Austin városában található otthonában. A képviselő a beszámolók szerint három fiatal, 19 és 21 év közötti beosztottját hívta meg otthonába, ahol rumoskólával itatta őket. Olyan sokkal, hogy egyikük elhányta magát.

A 19 éves lány a vizsgálóbizottságnak elmondta, hogy „rengeteget” ivott, és „nagyon szédülni” kezdett, és valamikor hajnalban feküdt le a képviselővel, amikor a részegség miatt nem tudott tisztán gondolkodni. Az aktus után Slaton egy gyógyszertárba ment vele, ahol esemény utáni tablettát vásárolt a lány számára, majd az eset után megfélemlítette, hogy ne beszéljen az esetről. 

A bizottság jelentése nem érintett azt a kérdést, hogy a képviselő szexuális támadást hajtott-e végre, közölve, hogy nem állt elég tény a rendelkezésükre ennek megállapítására. 

Slaton harcias konzervatívként vált ismertté. Pár nappal azelőtt, hogy leitatta a fiatal lányt, és lefeküdt vele, az olyan „beteg felnőttek” ellen kelt ki, akik „szexualizálják a gyerekeket”, közölve, hogy mindenáron meg kell védeni az ilyen emberektől a gyerekeket. Emellett egy olyan törvénytervezetett nyújtott be, ami halálbüntetéssel sújtotta volna az abortuszon áteső nőket, és a fogantatás pillanatától kezdve tiltotta volna a terhességmegszakítást.  

Nyitókép: Twitter/Bryan Slaton 

#Külföld#képviselő#szexuális zaklatás#lemondás#abortusz#republikánus párt#texas#konzervatív

Címlapról ajánljuk