Külföld

A hazugságai miatt kirúgott Tucker Carlson kész porig égetni a Fox Newst

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 8. 14:17

A trumpista konzervatívok és Orbán Viktor kedvenc amerikai tévése azt tervezi, hogy saját médiacéget gründol, ebben csak az akadályozza meg, hogy korábbi munkaadójával kötött szerződése szerint 2025-ig ezt nem teheti meg.

A Fox News amerikai tévétől nemrégiben kirúgott Tucker Carlson bosszút forral volt munkahelye ellen, derül ki az Axios cikkéből. A lap Carlsonhoz közel álló forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a volt műsorvezető Bryan Freedman befolyásos hollywoodi ügyvéddel szövetkezve próbálja a csatornát támadni.

A jogi lépésekre azért van szükség, mert a trumpista konzervatívok és Orbán Viktor kedvenc amerikai tévése szeretne rivális tévéknél elhelyezkedni vagy saját csatornát indítani. Ebben azonban megakadályozza a Fox Newsszal kötött munkaszerződésének záradéka, ami nem engedi, hogy 2025 januárja előtt a konkurenciához szegődjön – azaz a következő elnökválasztásig nincs esélye politikai műsorok vezetőjeként dolgozni.

Tucker Carlson pedig nagyon szeretne saját médiabirodalmat felépíteni. Az Axios értesülései szerint a jobboldali, MAGA-kötődésű Rumble és a Newsmax már meg is keresték őt, több pénzt ajánlva neki, mint amennyit a Foxnál keresett. Sőt állítólag Elon Muskkal is folytatott már tárgyalásokat Carlson, hogy valamilyen formában dolgozzanak együtt. Ezen értesülés alapja, hogy kirúgása előtt nem sokkal Carlson pont Elon Muskkal készített jó hangulatú interjút.


Carlson bizalmasai szerint a volt foxos műsorvezető abban is gondolkodik, hogy saját internetes csatornát indít: egy ilyen oldalon közvetlenül tudná tartani a kapcsolatot sok millió követőjével, akik előfizethetének az ő tartalmaira.

Ami a Fox News elleni hadjárat részleteit illeti, az Axios névtelenséget kérő informátora úgy fogalmazott:

tudja, hogy hol van a sok hulla eltemetve, és készen áll megrajzolni a térképet.

Carlson egyik barátja pedig azt mondta:

Most lépünk át a békéből a legmagasabb fokú védelmi készültségbe. Csapata háborúra készül. A szabadságát akarja visszakapni.

Tucker Carlsont pár nappal az után rúgta ki a Ruppert Murdoch médiamilliárdos vezette Fox News, hogy a tévécsatorna peren kívüli megegyezésre kényszerült a Dominion szavazógépek gyártójával, aminek keretében 787,5 millió dollárt kell fizessen a cégnek. Mint ismeretes, Carlson a Fox News Tonight című műsorában folyamatosan azzal vádolta hamisan a Dominiont, hogy manipulálták az elnökválasztási eredményeket, és ennek köszönhetően vesztett Donald Trump a Demokrata párti Joe Bidennel szemben. Időközben kiszivárogott egy olyan munkahelyi email, amelyben Carlson erőszakos és rasszista megjegyzéseket küldött a Capitolium elleni 2021-es támadás másnapján a műsora egyik producerének.

Tucker Carlson a magyar miniszterelnök egyik kedvenc tévés műsorvezetője, aki 2021-ben Magyarországon járva portrét készített a Fox News számára Orbán Viktorról, a múlt heti CPAC rendezvényen pedig rövid videóüzenetben köszöntötte a budapesti konzervatív konferencia résztvevőit.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

#Külföld#Tucker Carlson#Fox News#orbán viktor#donald trump#maga

Címlapról ajánljuk