Külföld

Szakálltilalmat vezetnek be a skót rendőrségnél

rtl.hurtl.hu

2023. május 5. 18:13

Háborognak a tisztek. 

A skóciai rendőrség tisztjei jogi lépésekkel fenyegetőznek, amiért ettől a hónaptól betiltják náluk a szakállviselést – írja a SkyNews

A borotválkozásra vonatkozó új irányelv több száz alkalmazottat kényszerít arra, hogy leborotválja az arcszőrzetét. A rendőrfőnök helyettese szerint az intézkedésre biztonsági okok miatt van szükség, ugyanis a világjárvány alatt megállapították, hogy az FFP3 maszk nyújtja a legmegfelelőbb és leghatékonyabb légzésvédelmet a rendőrök és a személyzet számára, ám az csak úgy illeszkedik az arcra rendesen, ha a viselője megborotválkozik. 

A rendőrfőnök közölte, megérti az érintettek frusztrációját, de ez az intézkedés szükséges ahhoz, hogy megvédjék a tiszteket. 

A Police Scotland 16 615 főállású rendőrrel rendelkezik, ezzel a londoni Metropolitan Police után az Egyesült Királyság második legnagyobb rendőrsége.

A Skót Rendőrszövetség, amely a rangidős tiszteket képviseli, megerősítette, hogy négy munkavállaló munkaügyi bírósági ügyet indított.

A tilalom alól egyébként lesznek kivételek, többek között vallási, kulturális, fogyatékossági vagy egészségügyi okokból.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#skócia#rendőrség#szakáll#tilalom#borotválkozás#rendőrök

Címlapról ajánljuk