Külföld

Zelenszkij: Ukrajna nem intézett támadást a Kreml vagy Putyin ellen

rtl.hurtl.hu

2023. május 3. 21:37

Utóbbit meghagyják egy törvényszéknek.

Mint korábban megírtuk, Oroszország szerint Ukrajna drónokkal próbált csapást mérni a Kremlre és Vlagyimir Putyinra. A drónok állítólagos elfogásáról videókat is közzétettek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a finn fővárosban, Helsinkiben kijelentette:

Ukrajna nem intézett támadást sem Moszkva, sem Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

Közölte: ők a saját területükön harcolnak, nem támadnak Putyinra, azt meghagyják egy törvényszéknek.

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó az MTI beszámolója szerint ugyancsak közölte, hogy Kijevnek nincs köze a történtekhez, és azt feltételezi, hogy ez egy orosz taktika része. Szerinte egy ilyen művelet semmit nem használna a harctéren, csak Oroszországot provokálná radikálisabb intézkedésekre. Az oroszok állásfoglalása viszont arra utalhat, hogy Moszkva egy nagyobb terrortámadást tervez Ukrajna ellen a közeli napokban.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese ugyanakkor Telegram-csatornáján azt írta, hogy a Kreml elleni éjszakai dróntámadása után nem maradt más lehetőség, mint megsemmisíteni Zelenszkijt és „bandáját”. Szergej Mironov orosz parlamenti képviselő szerint kérdéseket vet fel az orosz légvédelemmel kapcsolatban, hogy egyáltalán elérhette két drón a Kreml területét, de ő is az „ukrán terrorista elit” megsemmisítésére szólított fel.

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna#kreml#Volodimir Zelenszkij#drón#dróntámadás

Címlapról ajánljuk