Külföld

Elment kivizsgáltatni magát a 24 éves lány, mert folyamatosan böfögött, kiderült, hogy előrehaladott vastagbélrákja van

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 9:36

Az ápolónőként dolgozó Bailey nem omlott össze, sőt. Még erősebb lett.

A 24 éves Bailey McBreennél rákot diagnosztizáltak, egészen pontosan előrehaladott, harmadik stádiumú vastagbélrákot. A fiatal, egyébként ápolóként dolgozó nő észrevette, hogy folyamatosan böfög, de először ennek a tünetnek nem tulajdonított nagyobb jelentőséget.

Rendellenes, látszólag logikátlan tünetei voltak, majd jött a savas reflux és a gyomorgörcsök.

„Az első jele, hogy valami nincs rendben, az volt, amikor rendszeresen böfögni kezdtem, naponta 5-10 alkalommal. Ez nem volt normális tőlem, előtte valójában nagyon ritkán böfögtem” – mondta a lány, akinél mikor kiderült a diagnózis, szinte azonnal elkezdte a kemoterápiát.

Bailey-t januárban megműtötték, augusztus végéig kell majd kemoterápiára járnie.

A reflux és a gyomorgörcsök miatt ment el az orvoshoz, a fájdalom miatt saját elmondása szerint sokszor már enni sem tudott.

A januári diagnózist követően felfedezte, hogy a daganat magasabban helyezkedik el a keresztirányú vastagbélben, amely közvetlenül a hasüreg többi szerve alatt található. A túlzott böfögés nem a vastagbélrák tipikus jele, de az onkológus szerint a reflux tünetsorozatának egyike lehetett. A refluxot pedig a vastagbélben található daganat okozta.

Ez a betegség rendkívül ritka az ő korosztályában, 100 ezer fiatalból mindössze kettőt érint. A sokkoló diagnózis ellenére McBreen úgy döntött, nem hagyja, hogy a rák győzedelmeskedjen fölötte, ezért az Instagramján minden alkalommal próbál pozitív lenni, még a kemoterápiáról is egy mosolygós képpel jelentkezett be:


Bailey elmondta, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy leküzdje a betegséget, mert szeretné tovább élni az életét.

Nyitókép: @baileymcbreen / Instagram

#Külföld#rák#vastagbélrák#böfögés#bailey mcbreen#vizsgálat

Címlapról ajánljuk