Külföld

A gyerekeit mentette, 75 méhszúrás érte az anyukát

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 8:53

Az amerikai nő éppen fényképezkedett két gyermekével, amikor méhek támadtak rájuk. 

Kórházba kellett szállítani egy nőt az amerikai Arizona államban, miután több mint 75 méhszúrás érte, amikor méhraj támadt rá, és gyerekeire – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett nő és két gyereke éppen családi fotózást tartott, amikor a méhek rájuk támadtak.

A nő gyorsan berakta a gyerekeit az autóba, de ő már nem szállt be, mert addigra már ellepték a méhek. A tűzoltókat a nő édesanyja riasztotta. A segélyhívás egy nyilvánosságra hozott részletében a nagymama közli:

Kérem siessenek. A lányom nem tud beszállni az autóba, mert méhek támadják. Az unokáim is vele vannak. Küldjenek segítséget!

A helyi tűzoltóság közlése szerint az anyuka „gyors reakciója” mentette meg a gyerekeket a méhcsípésektől, azzal, hogy berakta őket az autóba. A kiérkező tűzoltók habbal fújták le a nő autóját, hogy lenyugtassák a méhek, és ki tudják menteni onnan a gyerekeket. A tűzoltóság közlése szerint a nőt kórházba kellett szállítani, de felépült sérüléseiből.


Arizonában a méhek, darazsak és lódarazsak több embert ölnek meg, mint a mérges kígyók – írta az esettel kapcsolatban az Insider. 2021 nyarán három férfi szenvedett több száz méhcsípést, és egyikük bele is halt a csípésekbe. 

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#méhcsípés#méh#arizona#anyuka

Címlapról ajánljuk