Külföld

Felállt a randiról, megölt egy férfit, majd visszaült vacsorázni

rtl.hurtl.hu

2023. április 28. 18:26

Azt mondta a partnerének, hogy „minden oké”.

Egy texasi férfi 40 dollárt fizetett egy randevún a parkolásért, majd amikor a hamburgerezőben megtudta, hogy egy csalónak fizetett, visszament és lelőtte a magát parkolóőrnek kiadó férfit – írja az NBC.

A 29 éves Erick Aguirre állítólag azt mondta a partnerének, hogy „minden rendben”, csak ráijesztett a férfire. Amikor visszatért a Rodeo Goat étterembe, a pár leült egy asztalhoz, ám később inkább máshová mentek vacsorázni, mert Aguirre kényelmetlenül érezte magát.

A férfi partnere két nappal később lépett kapcsolatba a rendőrséggel, miután azok közzétették a pár fotóját. A nő ügyvédje arról beszélt, hogy kliense helyesen akart cselekedni, ezért elmondta a rendőrségnek, amit tudott. 

A rendőrség szerint Aguirre és kísérője egy belvárosi étterem közelében álltak meg az autóval, amikor Elliot Nix odalépett hozzájuk, és azt mondta, hogy fejenként 20 dollárba fog kerülni a parkolásuk. Aguirre kifizette a 40 dollárt, de később az étterem egyik alkalmazottja elmondta neki, hogy Nix nem a parkolóban dolgozik, és átverte őket – közölte a rendőrség.

Egy közeli dohánybolt alkalmazottja később elmondta a rendőrségnek, hogy látta Aguirre-t visszarohanni az autójához, felkapni egy pisztolyt, és Nix után menni. Az alkalmazott azt mondta, hogy mindkét férfi eltűnt a látóteréből, de este 8 óra előtt lövést hallott, majd látta, hogy Aguirre „lazán visszasétál az autójához a pisztollyal a kezében”, mielőtt visszatette a pisztolyt az autójába. Aguirre ezután ment be az étterembe.

Nixet kórházba szállították, ahol később meghalt.

Aguirre-t, aki a Houstontól mintegy 200 mérföldre délnyugatra fekvő Corpus Christi közelében él, a hét elején tartóztatták le, jelenleg is börtönben van. 

2021-ben a texasi törvényhozók elfogadták azt a jogszabályt, amely lehetővé tette, hogy az emberek engedély nélkül hordjanak kézifegyvert bármilyen háttérellenőrzés és képzés nélkül.

Nyitókép: Twitter / Houston Police

#Külföld#gyilkosság#emberölés#parkolás#parkolóőr#houston

Címlapról ajánljuk