Külföld

Agyonlőtte szomszédját a zajos avarfújó miatt

rtl.hurtl.hu

2023. április 28. 21:05

Szándékos emberölés vádjával tartóztattak le egy 79 éves férfit az amerikai Illinois államban, miután fejbe lőtte, és megölte szomszédját az avarfújó használata miatt – jelentette a helyi sajtó. Ettore Laccheit két héttel a gyilkosság után tartóztatták le.

A helyi hatóságok közlése szerint az áldozat, az 59 éves William Martys a kertjében használt egy avarfújót, amikor Laccheit odament hozzá, és vitatkozni kezdett vele a zajongás miatt. A veszekedésnek azzal vetett véget, hogy elővett egy pisztolyt, és fejbe lőtte a szomszédját. A fegyvert a telekhatár közelében találták meg.

A rendőrség két hétig tartó nyomozás után emelt vádat a férfi ellen, akit kedden letartóztattak. A helyi ügyészség közlése szerint a házkutatás alatt kiderült, hogy Lacchei eladta a házát, és azt tervezte, hogy elhagyja az országot.

A rendőrség közlése szerint Laccheitnek több „kicsinyes panasz volt” az áldozattal szemben, és egy szomszéd elmondása szerint már korábban is fogott rá fegyvert. Egy rendőrtiszt pedig a helyi sajtónak elmondta, hogy az idős férfi sok környéken lakó emberrel is összeveszett már korábban.

Nyitókép: Lake County Sheriff's Office

#Külföld#gyilkosság#emberölés#avarfújó#veszekedés#fejlövés

Címlapról ajánljuk