Külföld

Várjon a parkolóban, amíg elég rosszul nem lesz ahhoz, hogy elvégezhessük az abortuszt – mondták a nőnek, akinek rákot okozott a terhesség

rtl.hurtl.hu

2023. április 27. 19:02

Ismét szó szerinti kínzás lett a szigorított amerikai abortusztörvényekből.

Várja meg, amíg „össze nem omlik” a parkolóban, mert csak akkor kaphat abortuszt – ezt mondták egy kórház dolgozói egy nőnek Oklahoma államban, aki részleges moláris terhességgel fordult hozzájuk: a méhlepény elváltozása miatt rák alakult ki nála.

A nő szerint a kórház dolgozói nem voltak szükségtelenül udvariatlanok vele, amikor közölték: csak akkor szabad tenniük bármit is a helyzetével, ha látványosan rosszul van, vagy ha vérezni kezd. Az államban három különböző törvény tiltja az abortuszt, és mindegyik más és más kivételeket szab meg, amikor mégis el lehet azt végezni. Márciusban az állami legfelsőbb bíróság úgy ítélte, hogy szabad abortuszt végezni akkor, amikor a páciens élete veszélyben van.

A nőt viszont annak ellenére sem láthatták el, hogy a moláris terhesség miatt mindössze két hete volt hátra az életéből. A nő és férje még két kórházat látogattak meg, de mindkét helyről elutasították őket. Végül el kellett hagyniuk az államot, és Kansas-ben végeztek el rajta abortuszt.

„Bocsánat, de nem azért mentem kórházba, hogy megszabaduljak a babámtól. Azért kellett odamennem, hogy életben maradhassak” – mondta a nő a Taio News szerint.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#usa#abortusz#Oklahoma#terhesség#rák

Címlapról ajánljuk