Külföld

Egy szemtanú lőtte le az autós merénylőt Jeruzsálemben

rtl.hurtl.hu

2023. április 24. 21:45

A palesztin férfi az elesett katonák és támadások emléknapján hajtott a gyalogosok közé, az elkövetőt egy szemtanú a helyszínen lelőtte. 

Öt ember sebesült meg egy Jeruzsálem központjában elkövetett autós merényletben. A merénylőt, aki járművével gyalogosokat gázolt el a forgalmas Mahane Jehuda piac közelében, egy civil a helyszínen lelőtte – írja a BBC.

A rendőrség szerint a 39 éves férfi a megszállt kelet-jeruzsálemi térségből jött. Izraelben hétfőn az ország számára egy fontos eseményt, az elesett katonák és a támadások áldozatainak emléknapját tartották meg. Benjámin Netanjahu, az ország miniszterelnöke elmondta, szerinte az izraeli állampolgárok legyőzése és elpusztítása áll az ilyen terrorcselekmények mögött. Hozzátette, eltökélt szándékuk, hogy végül Izrael győzedelmeskedjen a konfliktusban.

A brit hírügynökség is megjegyzi, hogy idén újból fellángolt az erőszak az izraeliek és a palesztinok közt. Ugyancsak hétfőn hajnalban az izraeli hadsereg lelőtt egy 20 éves palesztint a megszállt Ciszjordániában, a Jerikó városához közeli menekülttáborban. Az év eleje óta több mint 90 palesztint – militánsokat és civileket – öltek meg az izraeli erők, míg tizennyolc izraeli, egy ukrán és egy olasz civil halt meg palesztin támadásban.

Nyitókép: Pexels.com

#Külföld#izrael#palesztin#konfliktus#jeruzsálem#autós#merénylet

Címlapról ajánljuk